Hakkımızda

Geleneksel yöntemleri koruyarak, kendi fidelerimizle kendi köyümüzle, çiftçimizle, topraklarımızda en gelişmiş teknolojileri kullanarak Türkiye'nin dört bir yanına sağlıklı, lezzetli ürünleri ulaştırmak istiyoruz! Dünya`da havayı, suyu ve toprağı kirletmeksizin, diğer hastalık ve zararlıların etkisini en aza indirecek tarımsal tekniklerin geliştirilmesine her geçen gün duyulan ihtiyaç artmaktadır.

Biz Aysun ve Levent, 25 yıl süren kurumsal hayat deneyimlerimizin ardından her zaman tutkulu olduğumuz tarım alanına geçiş yapan bir çiftiz. Bu alandaki uzun araştırmalarımız sonucunda, tarımda kullanılan kimyasalların, ekolojik sistemimize verdiği zararın, günden güne arttığını görünce, gelecek nesillere daha sağlıklı ve daha iyi gıda ulaştırabilmek için bir adım da biz atmak istedik.

Peki bu adımı atarken ne üretecek, üretimde nelere dikkat edecek, hangi yöntemleri kullanacak ve konum olarak hangi bölgeyi tercih edecektik?

Ne üretmeliyiz sorusuna cevap ararken; ilk olarak temel besin kaynaklarımızı ele aldık ve anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin öğelerini bulunduran tek besin kaynağı yumurtayı üretebileceğimizi keşfettik.

Üretimde ise yıllardır tarımla içe içe olan ailelerimizden öğrendiğimiz geleneksel yöntemleri koruyacak ve bu yöntemlere sadık kalacaktık.

Yumurtalarımızı, uygun hava ve ortam koşullarında, kaliteli yem kullanarak üretmeliydik. Bu nedenle çiftliğimizi kurarken iklim açısından elverişli, konum olarakta İstanbul ve Ankara gibi iki metropol şehire eşit mesafede olan Düzce`yi tercih ettik ve 2012 yılında Düzce`ye taşındıktan hemen sonra burada çiftliklerimizi ve ekibimizi kurduk.

ALG FARM Ailesi olarak; 2012`den günümüze giderek büyüyen ürün yelpazemizle, en sağlıklı ve en doğal ürünleri sizlere ve gelecek nesillere ulaştırabilmek için çalışıyoruz.