Kıymalı Yoğurtlu Sade Erişte

MALZEMELER

- 1 Paket Alg Farm El Yapımı Sade Erişte

- 3-4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

- Eriştelerin Üzerini Geçecek Kadar Su

- Yarım Yemek Kaşığı Tereyağı

- Tuz

 

KIYMALI SOS İÇİN;

- 200gr Dana Kıyma

- 1 Adet Orta Boy Soğan

- 1 Yemek Kaşığı Tereyağ

- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

- 1-2 Su Bardağı Su

- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası

- 1 Diş Sarımsak Rendesi

- Tuz

- Karabiber

- Pul Biber

- Kuru Fesleğen

- Üzeri İçin Sarımsaklı Yoğurt ve Kıyılmış Maydanoz

 

HAZIRLANIŞI

Kıymalı sosumuzu hazırlamak için geniş bir tavaya kıymamızı alalım ve üzerine bir miktar su ekleyip, suyunu iyice çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Daha sonra yemelik doğradığımız kuru soğanı ve sarımsağı ekleyelim ve soğanlar yumuşayıcaya dek pişirmeye devam edelim. Ardından tereyağı, zeytinyağı ve salçamızı ekleyip, salça iyice kavurduktan sonra üzerine 1 bardak suyumuzu ilave edelim. Tuz, karabiber, pul biber ve kuru fesleğini de ekledikten sonra kıymalı sosumuzu kısık ateşte suyunu biraz çekip yağını üzerine bırakıncaya dek pişirelim ve ocaktan alalım.

Eriştemizi pişireceğimiz tencereye önce sıvı yağımızı ekleyelim ardından 1 paket Alg Farm El Yapımı Sade Eriştemizi ekleyip biraz kavurduktan sonra üzerini geçecek miktarda su ilave edelim ve içine yarım yemek kaşığı tereyağımızı ve tuzumuzu da ekleyip yaklaşık 8-10 dakika arası haşlayıp kevgir yardımı ile tencereden servis edeceğimiz tabağa alalım. 

Üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu ve kıymalı sosu ekleyelim. Son olarakta kıyılmış maydanoz ekleyip servise hazır hale getirelim.

Afiyet Olsun!