Yumurta Dolması

MALZEMELER

- 7 Adet Yumurta

- 1 Adet Olgunlaşmış Avokado

- 1 Adet Közlenmiş Paprika Biber

- 1 Dilim Beyaz Peynir

- 3 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt ( Püreler için 1'er Yemek Kaşığı )

- 1 Diş Sarımsak ( Yarısı Paprika, Yarısı da Avokado Püresi İçin)

- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı ( 1 Yemek Kaşığı Yumurta Sarısı Püresi İçin, 1 Yemek Kaşığı Paprika, 1 Yemek Kaşığı Avokado Püresi İçin )

- Yarım Limonun Suyu (Avokado Püresi İçin)

- Tuz

- Karabiber ( Yumurta Püresi için)

 
 
HAZIRLANIŞI

 İlk olarak yumurtaları haşlayarak tarife başlayalım. Yumurtaların kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye bölelim ve haşlanan sarılarını beyazlarından ayıralım. Haşlanmış yumurta sarılarını ayrı bir kasenin içine alalım ve tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip çatal yardımıyla ezelim, püre haline getirelim. Bir yandan da avokado, peynir ve paprikadan püre elde edip yumurta dolmalarımızı dolduralım.

Avokado püresi için; Olgunlaşmış avokadoyu ortadan ikiye bölüp içini bir kaseye alalım. Tuz, zeytinyağı, yarım limonun suyu, yarım diş sarımsak ve tuz  ekleyelim. Ve çatal yardımıyla ezip avokado püresi elde edelim. 

Paprika püresi için; Köz paprika biberi rondodan geçelim. İçine 1 kaşık süzme yoğurt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım diş sarımsak ve tuz ekleyelim.

Peynir ezmesi için; 1 büyük dilim peyniri çatal yardımı ile ezelim ve içine 1 yemek kaşığı süzme yoğurt ekleyip ezmeye devam edip peynir ezmesi elde edelim.

Elde ettiğimiz püreler ile ortadan ikiye böldüğümüz yumurta beyazlarını doldurdukran sonra üzerlerini arzuya bağlı olarak ceviz içi, maydonoz, taze soğan, paprika biber, roka, turşu ile süsleyelim ve servis tabağına alalım.

Afiyet Olsun!